Marengskage med hindbær
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Koge/bagetid:
- 1½ time
- Ikke fryse-egnet
- (1 kage, ca. 12 personer)
- Marengsbunde:
- 6 æggehvider (2 dl)
- 300 g sukker
- 1 spsk citronsaft
- Creme:
- 1 stang vanilje
- ½ l sødmælk
- 3 æggeblommer
- 50 g sukker
- 3 spsk majsstivelse
- ¼ l piskefløde
- Fyld og pynt:
- 1 kg friske hindbær
- flormelis
- citronmelisse (eller mynte)
- Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
- Pisk æggehviderne stive og pisk halvdelen af sukkeret i. Pisk citronsaft i og vend så forsigtigt resten af sukkeret i.
- Tegn 4 cirkler (20-22 cm i diameter) på bagepapir og smør marengsen ud til bunde (efter tegningerne) med en palet.
- Sæt bundene i ovnen i ca. 1½ time – til de er lette og tørre og slipper papiret.
- Sluk for ovnen og lad bundene afkøle i ovnen med lågen åben.
- Flæk vaniljestangen og skrab marven ud. Bland mælk og vanilje i en gryde og giv det et opkog.
- Pisk æggeblommer godt sammen med sukker og majsstivelse og pisk den varme mælk i.
- Hæld det tilbage i gryden og kog det igennem under omrøring. Hæld cremen i en skål og lad den blive kold.
- Pisk fløden til let skum og pisk den i vaniljecremen. Læg marengsbundene sammen med flødecreme og hindbær.
- Pynt den øverste bund med sigtet flormelis, bær og citronmelisse. Servér straks.