Marengskage med hindbær

Marengskage med hindbær

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Koge/bagetid:
  • 1½ time
  • Ikke fryse-egnet
  • (1 kage, ca. 12 personer)
  • Marengsbunde:
  • 6 æggehvider (2 dl)
  • 300 g sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • Creme:
  • 1 stang vanilje
  • ½ l sødmælk
  • 3 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 3 spsk majsstivelse
  • ¼ l piskefløde
  • Fyld og pynt:
  • 1 kg friske hindbær
  • flormelis
  • citronmelisse (eller mynte)

  1. Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
  2. Pisk æggehviderne stive og pisk halvdelen af sukkeret i. Pisk citronsaft i og vend så forsigtigt resten af sukkeret i.
  3. Tegn 4 cirkler (20-22 cm i diameter) på bagepapir og smør marengsen ud til bunde (efter tegningerne) med en palet.
  4. Sæt bundene i ovnen i ca. 1½ time – til de er lette og tørre og slipper papiret.
  5. Sluk for ovnen og lad bundene afkøle i ovnen med lågen åben.
  6. Flæk vaniljestangen og skrab marven ud. Bland mælk og vanilje i en gryde og giv det et opkog.
  7. Pisk æggeblommer godt sammen med sukker og majsstivelse og pisk den varme mælk i.
  8. Hæld det tilbage i gryden og kog det igennem under omrøring. Hæld cremen i en skål og lad den blive kold.
  9. Pisk fløden til let skum og pisk den i vaniljecremen. Læg marengsbundene sammen med flødecreme og hindbær.
  10. Pynt den øverste bund med sigtet flormelis, bær og citronmelisse. Servér straks.