Mexicansk burger
4 stk.
Ingredienser
- 4 burgerboller
- 500 g hakket oksekød, maks. 10 %
- fedt
- salt, peber
- 4 skiver ost, gerne cheddar
- Guacamole:
- 2 avocadoer
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. limesaft
- 1 snittet forårsløg
- 2 spsk. syltede jalapenos (chili)
- Fyld:
- f.eks. salatblade, skiver af rødløg, tomat, agurk, ketchup og jalapenos.
- Form 4 flade bøffer i ca. 1 cm’s tykkelse. krydr dem med salt og peber. grill dem ca. 8 min., og vend dem flere gange undervejs. Læg en skive ost på hver bøf. Varm også bollerne på grillen.
- Mos avocadoerne, og rør dem med presset hvidløg, limesaft, forårsløg og syltede jalapenos. Kom det fyld i burgerne, du foretrækker. Blend evt. guacamolen, og kom lidt vand eller cremefraiche i, hvis du godt vil have en mere lind konsistens.