kylling

Middelhavskylling & broccolisalat

En ret, der stimulerer både syns-, smags- og lugtesansen. Broccoli og blomkål styrker desuden din fordøjelse.

2

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 5 fed hvidløg
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • ½ økologisk citron
  • 1 dusk frisk timian
  • 1 dusk frisk rosmarin
  • 1 dåse hakkede
  • tomater
  • 1 glas kalamataoliven
  • eller nicoiseoliven
  • kokosolie til stegning
  • Broccolisalat:
  • ¼ broccoli
  • ¼ blomkål
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 håndfuld
  • solsikkekerner
  • Dressing:
  • 4 spsk olivenolie
  • saft af ½ citron
  • 1 nip havsalt

Sådan gør du:

  1. Partér kyllingen i 8 stykker. Hak hvidløget og kom det i en gryde med lidt olie. Tilsæt kyllingen og lad det stege i cirka 2 minutter. Skær auberginen i tern, squashen i skiver og hak citronen groft (med skal) og kom det i gryden. Lad det stege i cirka 2 minutter. Hak timian og rosmarin og kom det i gryden sammen med tomater, oliven og salt. Lad det simre i en time.
  2. Snit broccoli og blomkål fint og kom det i en skål. Tilsæt rosiner og solsikkekerner. Bland dressingen og hæld den over.