Minestrone med cremefraiche og persille-hvidløgsolie
En klassiker - med masser af grøntsager og en intens smag.
Ingredienser
- 2½ dl bredbladet persille, plukket
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- 1 dl olivenolie
- salt og peber
- 1 rødløg
- 2 gulerødder
- 2-3 stilke bladselleri
- 1 grøn squash
- 50 g bacon
- 2 dåse hakkede flåede tomater eller 500 g modne tomater skåret i tern
- 2½ dl hønsebouillon
- 1 spsk olivenolie
- 1-2 håndfulde pasta, gerne en lille pastatype.
- Tilbehør: et drys basilikumblade, creme fraiche og brød
Sådan laver du minestrone:
- Kom persille, hvidløg, citronsaft, olivenolie, salt og peber i en blender og blend det jævnt.
- Skræl og skær alle grøntsagerne i mindre stykker. Skær bacon i små tern og steg det gyldent i en gryde sammen med rødløg og olivenolie. Tilsæt bladselleri, squash, hakkede, flåede tomater, bouillon, hvidløg og timian. Lad det simre 20 min. Tilsæt pasta og lad minestronen koge til pastaen er mør. Krydr med salt og peber.
- Servér minestrone med persille-hvidløgsolie, et drys basilikumblade og creme fraiche. Spis brød til.
- Prøv også kyllingesuppe med nudler og grønt
- Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/