Mini blommetrifli
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 30 min.
- Kogetid:
- 10 min.
- Ikke fryse-egnet
- (8 stk.)
- 400 g blommer
- 75 g sukker
- 1 tsk stødt kanel
- 1 bæger pasteuriserede æggeblommer
- 2 spsk sukker
- ¼ stang vanilje eller ½ tsk vaniljesukker
- 1½ dl cremefraiche 38%
- 8-12 makroner
- Udsten blommerne og skær dem i både.
- Vend dem sammen med sukker og stødt kanel i en gryde.
- Varm dem igennem under omrøring, til sukkeret er smeltet og blommerne møre.
- Hæld dem i en skål til afkøling.
- Pisk æggeblommerne tykke og hvide med sukker og vaniljemarv.
- Pisk cremefraichen til en tyk creme og vend den sammen med æggeblommecremen.
- Anret blommekompotten i små glas med knuste makroner (dryp dem evt. med lidt hedvin) og top op med vaniljecremen.