Mini blommetrifli

Mini blommetrifli

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 30 min.
  • Kogetid:
  • 10 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (8 stk.)
  • 400 g blommer
  • 75 g sukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 bæger pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • ¼ stang vanilje eller ½ tsk vaniljesukker
  • 1½ dl cremefraiche 38%
  • 8-12 makroner

  1. Udsten blommerne og skær dem i både.
  2. Vend dem sammen med sukker og stødt kanel i en gryde.
  3. Varm dem igennem under omrøring, til sukkeret er smeltet og blommerne møre.
  4. Hæld dem i en skål til afkøling.
  5. Pisk æggeblommerne tykke og hvide med sukker og vaniljemarv.
  6. Pisk cremefraichen til en tyk creme og vend den sammen med æggeblommecremen.
  7. Anret blommekompotten i små glas med knuste makroner (dryp dem evt. med lidt hedvin) og top op med vaniljecremen.