Mokkamuffins
12-14 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: 18 min.
- Fryse-egnet
- 2 æg
- 1 ½ dl mælk
- 100 g smør (smeltet)
- 1 spsk nescafé + ½ dl kogende vand
- 1 tsk vanilje
- 225 g mel
- 200 g farin
- 3 spsk kakao
- 1½ tsk bagepulver
- ½ tsk stødt kanel
- ¼ tsk salt
- 125 g mørk chokolade (hakket)
- Tænd ovnen på 210 grader. Pisk æg, mælk, smør, kaffe, vand og vanilje sammen i en skål.
- Bland de øvrige ingredienser (undtagen chokolade) godt sammen i en stor skål og lav et hul i midten.
- Hæld de våde ingredienser i „hullet” og rør dejen sammen med let hånd. Dejen skal være klumpet – ikke glat.
- Tilsæt chokolade og fordél dejen i 12-14 muffinforme.
- Sæt dem i ovnen, skru ned til 180 grader efter 6-8 min. og bag dem færdige i 15-18 min.
- Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og lad dem afkøle på en rist.