Mormorkylling med rabarberkompot og agurkesalat

Mormorkylling med rabarberkompot og agurkesalat

(4-6 pers.)

Ingredienser

  • 1 stor kylling, ca. 1.500 g
  • 1 stort bdt. persille
  • 30 g smør
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 3 dl vand
  • 1½ dl fløde
  • 1½ spsk. hvedemel
  • evt. gelé
  • evt. kulør
  • Tilbehør:
  • Nye kogte kartofler samt rabarberkompot, agurkesalat og gammeldags grøn salat med syrnet fløde
  • Rabarberkompot:
  • 350 g rabarberstilke
  • 2 spsk. vand
  • ca. 1½ dl sukker
  • Agurkesalat:
  • 1 agurk
  • 1 dl. æble- eller hvidvinseddike
  • ½ dl. vand
  • 3 spsk. sukker
  • salt og peber

  1. Kom godt renset persille ind i kyllingerne, og bind lårene sammen med en kødsnor. Brun kyllingen på alle sider i smør i en stegegryde. Kom salt og peber over. Tilsæt vandet, og lad kyllingen stege ca. 1¼-1½ time under tætsluttende låg, til den er gennemstegt. Kyllingen er gennemstegt, når det saft, der løber ud, når man løsner låret, er klart. Låret skal også være nemt at løsne.
  2. Tag kyllingen op. Skum skyen for fedt. Udrør eller ryst melet ud i fløden, og rør det i skyen. Kog saucen igennem ca. 5 min. Smag saucen til med salt, peber og evt. gelé. Giv evt. saucen farve med lidt saucekulør.
  3. Rabarberkompot:
  4. Skær rabarberne i 1 cm tykke skiver. Kom dem i en gryde med vand og sukker. Kog dem langsomt op.
  5. Når rabarberne er møre efter 3-4 min., kommes kompotten i en skål og afkøles.
  6. Agurkesalat:
  7. Snit agurken i tynde skiver. Brug gerne et råkostjern. Bland eddike, vand, sukker, salt og peber til en lage og vend agurkeskiverne i heri. Lad gerne salaten trække 1 times tid tildækket i køleskab inden servering.