Forloren hare med tilbehør
FORLOREN HARE (4 pers.)
INGREDIENSER: 500 g hakket kalv og flæsk 1 lille løg 1 dl rasp 2 æg Salt og peber 1 knsp. revet muskatnød 100 g bacon 1,5 dl mælk
SÅDAN GØR DU: Hak løget fint. Rør farsen sammen af det hakkede kød, løg, rasp, æg, muskatnød, salt og peber. Form farsen som et aflangt brød, og læg brødet i et ovnfast fad med baconskiver over, så det er dækket. Bag i 15 minutter ved 225 grader. Hæld mælken i fadet, og steg videre ved 180 grader i 30-40 minutter, til brødet er gennemstegt. Kødsaften skal være klar. Servér haren med kogte kartofler, brun sovs, ribsgele og rødkålssalat.
BRUN SOVS
INGREDIENSER: 25 g smør 2 spsk. hvedemel Sky fra haren 1 dl fløde 2 spsk. ribsgele Kulør SÅDAN GØR DU: Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i. Tilsæt gradvist og under konstant piskning den siede sky fra haren samt fløden. Kog sovsen ca. 5 minutter, og tilsæt evt. kulør. Smag til med salt, peber og ribsgele.
RIBSGELE
INGREDIENSER: 1 kg ribs 2 dl vand 1 kg sukker (pr. liter saft) 0,5 tsk. flydende atamon (pr. liter saft) SÅDAN GØR DU: Bring bær og vand i kog ved lav varme, og lad det småkoge i 20 min. Si dernæst bærrene igennem et klæde, og tilsæt sukker og atamon. Hæld geleen på glas, der hviler under et klæde og først lukkes den følgende dag.
RØDKÅLSSALAT
INGREDIENSER: .0,25 rødkålshoved 2 appelsiner 1 håndfuld valnødder 0,5 dl olivenolie 2 spsk. balsamicoeddike 1 spsk. honning Salt og peber.
SÅDAN GØR DU: Skær rødkålen fint. Skræl appelsinerne, og skær dem I tern. Bland rødkål, appelsiner og valnødder. Rør en dressing sammen af olivenolie, eddike, honning, salt og peber, og hæld over salaten lige inden servering.