Nem tærte med skinke og feta

Nem tærte med skinke og feta

Natmad, snack, en bid til et glas vin: Denne tærte er ganske nem at lave.

6 pers.

Ingredienser

  • 4 plader butterdej
  • 1-2 pakker spegeskinke
  • 150-200 g smuldret feta
  • æggeblomme til
  • pensling
  • Tilbehør:
  • salat

  1. Læg 2 plader butterdej oven på hinanden, og rul dem ud til ca. 24 x 24 cm. Rul de 2 øvrige plader ud på samme måde.
  2. Læg den ene plade på bagepapir, og stik den ud til en cirkel med f.eks. en tærteform af blik. Klip skinken i strimler, og drys den ud på dejen. Osten drysses ovenpå, de yderste 3 cm af cirklen skal være fri.
  3. Kanten pensles med æg. En cirkel stikkes ud af den anden dejplade. Med fingrene trykkes og trækkes en flad bule i midten, så der bliver plads til fyldet, og dejenlægges på bunden og klemmes til i kanten. Overfladen pensles, og tærten bages ved 180 gr. i ca. 50 min. Serveres lun, f.eks. med salat.