Nøddebiscotti
ca. 60 stks.
Ingredienser
- 60 g blødt smør
- 225 g sukker
- korn af 1 vaniljestang
- 3 æg
- 2 tsk. revet skal fra 1 usprøjtet citron
- 335 g hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- 150 g grofthakkede hasselnødder
- Pynt: 1 sammenpisket æg til pensling og 2 spsk. sukker
- Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen i en skål. Pisk 1 æg i ad gangen, og kom derefter citronskal i. Bland hvedemel, bagepulver og nødder, og vend det i. dæk skålen til, og stil den i køleskabet 1 time.
- Del dejen i 3, og rul den til ca. 30 cm lange pølser. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Tyk pølserne lidt ed mod pladen. Pensl med æg, og drys ukker over.
- Stil pladen i ovnen ved 180 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min. Lad pølserne afkøle 10 min. skær dem i 1 cm tykke skiver. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem yderligere 15 min. ved 160 gr. på midterste ovnribbe, og lad dem køle af.