ca. 60 stks.

Ingredienser

  • 60 g blødt smør
  • 225 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • 3 æg
  • 2 tsk. revet skal fra 1 usprøjtet citron
  • 335 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 150 g grofthakkede hasselnødder
  • Pynt: 1 sammenpisket æg til pensling og 2 spsk. sukker

  1. Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen i en skål. Pisk 1 æg i ad gangen, og kom derefter citronskal i. Bland hvedemel, bagepulver og nødder, og vend det i. dæk skålen til, og stil den i køleskabet 1 time.
  2. Del dejen i 3, og rul den til ca. 30 cm lange pølser. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Tyk pølserne lidt ed mod pladen. Pensl med æg, og drys ukker over.
  3. Stil pladen i ovnen ved 180 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min. Lad pølserne afkøle 10 min. skær dem i 1 cm tykke skiver. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem yderligere 15 min. ved 160 gr. på midterste ovnribbe, og lad dem køle af.