salat

Nudelsalat med nektariner

I år er det 50 år siden at Karolines Køkken - også kendt som 'hele Danmarks køkken' - så dagens lys. Det fejres med køkkenets første "rigtige" kogebog, hvor denne pragtfulde opskrift på nudelsalat er fundet.

4

Ingredienser

  • 125 g tørrede glasnudler
  • 2 1/2 spsk Arla Cheasy Fraiche 6%
  • 2 1/2 spsk fint revet ingefær
  • 1 spsk risvinseddike
  • 2 tsk honning
  • 1/2 tsk groft salt
  • 15 g smør
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 3/4 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 3 nektariner i tynde både (ca. 350 g)
  • 1 agurk i halve skiver (ca. 400 g)
  • 100 g renset feldssalat i buketter
  • 1 dl fintklippet purløg
  • 2 spsk ristede sesamfrø
  • Tilbehør: 100 gr ristede pappadums (tynde indiske brød)

Sådan gør du:

  1. Kog glasnudlerne efter anvisningen på emballagen. Rør fraiche, ingefær,eddike, honning og salt sammen i en skål og vend de afdryppede nudler heri. Smag til. Lad smøret bliver gyldent i en pande. Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 minutter. Drys med salt og peber.
  2. Anret de marinerede nudler i et stort fad sammen med det stegte kød, nektariner, agurk og feldsalat. Drys med purløg og sesamfrø og server salaten med lune pappadums.