Nudelsalat med nektariner
I år er det 50 år siden at Karolines Køkken - også kendt som 'hele Danmarks køkken' - så dagens lys. Det fejres med køkkenets første "rigtige" kogebog, hvor denne pragtfulde opskrift på nudelsalat er fundet.
4
Ingredienser
- 125 g tørrede glasnudler
- 2 1/2 spsk Arla Cheasy Fraiche 6%
- 2 1/2 spsk fint revet ingefær
- 1 spsk risvinseddike
- 2 tsk honning
- 1/2 tsk groft salt
- 15 g smør
- 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
- 3/4 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 3 nektariner i tynde både (ca. 350 g)
- 1 agurk i halve skiver (ca. 400 g)
- 100 g renset feldssalat i buketter
- 1 dl fintklippet purløg
- 2 spsk ristede sesamfrø
- Tilbehør: 100 gr ristede pappadums (tynde indiske brød)
Sådan gør du:
- Kog glasnudlerne efter anvisningen på emballagen. Rør fraiche, ingefær,eddike, honning og salt sammen i en skål og vend de afdryppede nudler heri. Smag til. Lad smøret bliver gyldent i en pande. Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 minutter. Drys med salt og peber.
- Anret de marinerede nudler i et stort fad sammen med det stegte kød, nektariner, agurk og feldsalat. Drys med purløg og sesamfrø og server salaten med lune pappadums.