Oksebøf med appelsinchilisauce og porrer
4 personer
Ingredienser
- 4 oksebøffer, gerne af filet
- 1 spsk. olie
- 2 spsk. sojasauce
- 1 fed presset hvidløg
- 2 porrer
- 1 dl sød chilisauce
- 1 tsk. friskreven appelsinskal
- af en usprøjtet appelsin
- salt, peber
- 1 spsk. sesamfrø
- Tilbehør: udonnudler eller ægnudler
- Krydr bøfferne med salt og peber. Brun dem på begge sider, og steg dem færdige ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side. Skær bøfferne i skiver, og kom dem i en skål. Vend sojasauce og hvidløg i.
- Rens porrerne, og skær dem i lange strimler. Damp dem møre i letsaltet vand ca. 5 min. Afdryp porrestrimlerne i en sigte.
- Fordel kødet på et fad sammen med porrerne. Rør chilisaucen med appelsinskal, og dryp det over. Drys med sesamfrø.