Oksebøf med appelsinchilisauce og porrer

Oksebøf med appelsinchilisauce og porrer

4 personer

Ingredienser

  • 4 oksebøffer, gerne af filet
  • 1 spsk. olie
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 porrer
  • 1 dl sød chilisauce
  • 1 tsk. friskreven appelsinskal
  • af en usprøjtet appelsin
  • salt, peber
  • 1 spsk. sesamfrø
  • Tilbehør: udonnudler eller ægnudler

  1. Krydr bøfferne med salt og peber. Brun dem på begge sider, og steg dem færdige ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side. Skær bøfferne i skiver, og kom dem i en skål. Vend sojasauce og hvidløg i.
  2. Rens porrerne, og skær dem i lange strimler. Damp dem møre i letsaltet vand ca. 5 min. Afdryp porrestrimlerne i en sigte.
  3. Fordel kødet på et fad sammen med porrerne. Rør chilisaucen med appelsinskal, og dryp det over. Drys med sesamfrø.