Oksekødsgryde med persillerødder, øl og perlespelt
Simrer færdig, mens du hygger om ungerne.
6 personer
Ingredienser
- 2 løg
 - 3 persillerødder
 - 3 spsk. olivenolie
 - 1 kg okseklump i 2 x 2 cm’s tern
 - 2 spsk. hvedemel
 - 3 dl porterøl
 - 2 spsk. koncentreret tomatpure
 - 1-2 tsk. finthakket, frisk chili
 - 1½ tsk. salt
 - peber
 - 200 g perlespelt, perlebyg eller parboiled hele speltkerner
 - Pynt:
 - hakket persille
 - Tilbehør:
 - flute og salat
 - flute og salat
 
- Hak løgene. Skær persillerøddernei tern. Varm olienop i en stegegryde. Vend kødeti hvedemel. Brun kødet. Komløg og persillerødder i, ogsvits dem kort med. Tilsæt deøvrige ingredienser undtagenperlespelt. Kog op, og lad rettensmåsnurre under låg i ca.2 timer. Smag til med salt ogpeber.
 - Kog perlespelten efter anvisningenpå emballagen. Venddem i retten eller server demtil.
 - Pynt retten med persille.