Oksekødssalat

Oksekødssalat

Der bliver ikke kalorieplads til olie i dressingen, så den gode eddike mildnes med lidt vand eller bouillon i stedet i denne nemme frokostsalat.

1 person

Ingredienser

  • 100 g mager oksebøf i tynde skiver – roastbeef fra slagteren kan også bruges
  • 100 g tomat
  • 100 g agurk
  • 10 g løg
  • 30 g hovedsalat
  • 1 tsk. eddike
  • vand eller bouillon
  • salt, peber, hvidløg og hakket kryddergrønt

  1. Gnid skålen med et gennemskåret fed hvidløg. Skær vasket tomat og agurk samt løg småt ud, skær salaten i strimler, og bland det hele i skålen. Dryp med fortyndet eddike, drys med salt og peber, og vend salaten med kryddergrønt og kød i strimler.
  2. Energi pr. person: 680 kilojoule (160 kcal)Energifordeling:Protein: 22 g – 55 %Kulhydrat: 10 g – 25 %Fedt: 4 g – 19 %