Oksekødssalat
Der bliver ikke kalorieplads til olie i dressingen, så den gode eddike mildnes med lidt vand eller bouillon i stedet i denne nemme frokostsalat.
1 person
Ingredienser
- 100 g mager oksebøf i tynde skiver – roastbeef fra slagteren kan også bruges
- 100 g tomat
- 100 g agurk
- 10 g løg
- 30 g hovedsalat
- 1 tsk. eddike
- vand eller bouillon
- salt, peber, hvidløg og hakket kryddergrønt
- Gnid skålen med et gennemskåret fed hvidløg. Skær vasket tomat og agurk samt løg småt ud, skær salaten i strimler, og bland det hele i skålen. Dryp med fortyndet eddike, drys med salt og peber, og vend salaten med kryddergrønt og kød i strimler.
- Energi pr. person: 680 kilojoule (160 kcal)Energifordeling:Protein: 22 g – 55 %Kulhydrat: 10 g – 25 %Fedt: 4 g – 19 %