Opskrift på blåmuslingesuppe
SPONSORERET indhold

Blåmuslingesuppe med krydderurter og hvidvin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Perfekt til en forårsaften på terrassen eller altanen med kølig hvidvin i glasset og hjemmebagt brød serveret til.

Af: René Knudsen Foto: René Knudsen
15. maj. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

2 kilo blåmuslinger
2 skalotteløg, finthakket
2 knuste fed hvidløg
3 dl tør hvidvin
1/4 l piskefløde
Presset saft af 1/2 citron
4 spsk. persille
2 kvist timian
Det hvide af 2 porrer i strimler
2 gulerødder i strimler
2 skvæt olivenolie
Salt og peber

Sådan laver du suppen

Tjek først at muslingerne er levende ved at banke dem let ned i køkkenbordet en ad gangen. Hvis muslingen ikke reagerer ved at lukke sig, er den død og skal kasseres.

Vask blåmuslingerne grundigt i koldt vand og skær skægget af. Varm en stor gryde op på middel blus med 2 skvæt olivenolie i. Tilsæt først skalotteløg, gulerødder, porrer og timian. Pres hvidløg heri og læg derefter muslingerne i og tilsæt hvidvin. Læg låg på i ca. 4-5 minutter og ryst gryden et par gange undervejs. Tilsæt derefter fløden og smag til med salt og peber. Er der nogen af muslingerne, der ikke har åbnet sig i den varme gryde, skal de kasseres. Smag til med citronsaft og drys med hakket persille før servering.

Server suppen med godt koldhævet brød.