
Blåmuslingesuppe med krydderurter og hvidvin
Perfekt til en forårsaften på terrassen eller altanen med kølig hvidvin i glasset og hjemmebagt brød serveret til.
Ingredienser
2 kilo blåmuslinger
2 skalotteløg, finthakket
2 knuste fed hvidløg
3 dl tør hvidvin
1/4 l piskefløde
Presset saft af 1/2 citron
4 spsk. persille
2 kvist timian
Det hvide af 2 porrer i strimler
2 gulerødder i strimler
2 skvæt olivenolie
Salt og peber
Sådan laver du suppen
Tjek først at muslingerne er levende ved at banke dem let ned i køkkenbordet en ad gangen. Hvis muslingen ikke reagerer ved at lukke sig, er den død og skal kasseres.
Vask blåmuslingerne grundigt i koldt vand og skær skægget af. Varm en stor gryde op på middel blus med 2 skvæt olivenolie i. Tilsæt først skalotteløg, gulerødder, porrer og timian. Pres hvidløg heri og læg derefter muslingerne i og tilsæt hvidvin. Læg låg på i ca. 4-5 minutter og ryst gryden et par gange undervejs. Tilsæt derefter fløden og smag til med salt og peber. Er der nogen af muslingerne, der ikke har åbnet sig i den varme gryde, skal de kasseres. Smag til med citronsaft og drys med hakket persille før servering.
Server suppen med godt koldhævet brød.
Om René Knudsen
Aarhus-kokken René Knudsen er ny restauratør i kabyssen på Mols-Liniens hurtigfærger. Tidligere har han ejet Restaurant René og restauranterne i Musikhuset og på Aros i Aarhus. Nu han har sat friske råvarer og sund mad på menuen for de sultne rejsende på Storebælt.