Sådan laver du blomkål med yoghurt og dildolie
SPONSORERET indhold

Blomkål med yoghurt og dildolie

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn og enkel måde at servere blomkål på. Når du spiser denne ret, er du slet ikke i tvivl om at det er sommer. Perfekt som tilbehør til fisk eller grillet kød.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
15. jul. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Tilbehør til 2-4 personer
1 blomkål
kogende vand
2-3 spsk salt

Dildolie:
1 bundt dild (1-2 store håndfulde)
2 dl olivenolie
salt og peber
1 spsk citronsaft

Yoghurt:
4-5 spsk tyk yoghurt (f.eks. græsk eller drænet)1 tsk citronskal (øko), fintrevet
lidt salt

Drys:
lidt chiliflager
peber

Sådan laver du blomkål med yoghurt og dildolie

Del blomkålen i mundrette buketter, og damp dem i kogende vand tilsat rigeligt salt. Den skal have 1-3 min, alt efter størrelse, men det vigtigt, at den stadig har bid. Dræn vandet fra blomkålen, og lad den dryppe godt af. (Skyl den i koldt vand, hvis den er lige ved at få for meget).

Pluk imens de groveste stilke af dilden, det behøver ikke være fint. Blend dild med olivenolie, og krydr med salt, peber og citron. Det er nemmeste er at bruge en minihakker eller en blender.
Sigt olien.

Rør yoghurten med citronskal og salt. Anret den varme blomkål på et fad, og top med yoghurt, lidt dildolie, chiliflager, og krydr med peber.