Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Sådan laver du blomkål med yoghurt og dildolie
Foto: Anders Schønnemann Sådan laver du blomkål med yoghurt og dildolie

Blomkål med yoghurt og dildolie

Blomkål med yoghurt og dildolie

Skøn og enkel måde at servere blomkål på. Når du spiser denne ret, er du slet ikke i tvivl om at det er sommer. Perfekt som tilbehør til fisk eller grillet kød.

printer Print

Tilbehør til 2-4 personer
1 blomkål
kogende vand
2-3 spsk salt

Dildolie:
1 bundt dild (1-2 store håndfulde)
2 dl olivenolie
salt og peber
1 spsk citronsaft

Yoghurt:
4-5 spsk tyk yoghurt (f.eks. græsk eller drænet)1 tsk citronskal (øko), fintrevet
lidt salt

Drys:
lidt chiliflager
peber

Sådan laver du blomkål med yoghurt og dildolie

Del blomkålen i mundrette buketter, og damp dem i kogende vand tilsat rigeligt salt. Den skal have 1-3 min, alt efter størrelse, men det vigtigt, at den stadig har bid. Dræn vandet fra blomkålen, og lad den dryppe godt af. (Skyl den i koldt vand, hvis den er lige ved at få for meget).

Pluk imens de groveste stilke af dilden, det behøver ikke være fint. Blend dild med olivenolie, og krydr med salt, peber og citron. Det er nemmeste er at bruge en minihakker eller en blender.
Sigt olien.

Rør yoghurten med citronskal og salt. Anret den varme blomkål på et fad, og top med yoghurt, lidt dildolie, chiliflager, og krydr med peber.


Se, hvad vi ellers skriver om: Blomkål