Cheesecake med salt karamel
SPONSORERET indhold

Cheesecake med saltkaramel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem og lækker bagt cheesecake med lækker karamel på toppen. Her får du opskriften på en skøn cheesecake med den klassiske bund af digestive-kiks og lækker saltet karamelsauce på toppen.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmith
10. aug. 2019 | Opskrift | Hendes Verden
Cheesecake til 10 personer | Total: 2 timer

Ingredienser

Bund til cheesecake:
300 g digestivekiks
3 spsk. sukker
125 g smeltet smør

Fyld til cheesecake:
600 g flødeost, f.eks. den klassiske Philadelphia
150 g sukker
2 tsk. fintrevet usprøjtet citronskal
2 tsk. vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
4 æg
½ dl citronsaft

Saltkaramelsauce:
150 g sukker
½ dl vand
2½ dl piskefløde
1 dl ahornsirup
30 g smør
¾ tsk. salt

Desuden:
200 g blåbær

Sådan bager du cheesecake

1. Miks kiks, sukker og smør sammen i en foodprocessor. For en letsmurt springform, 22 cm i diameter, med bagepapir ved at klippe et rundt stykke bagepapir ud til bunden og strimler til formens sider. Ved at smøre formen først,  sidder bagepapiret fast. Kom kiksemassen i bunden, og pres den sammen med bagsiden af en ske. Stil bunden tildækket i køleskabet, mens du forbereder
fyldet.

SE OGSÅ: Hindbærcupcakes


2. Rør flødeosten med sukker, citronskal og vaniljeekstrakt. Pisk æggene i et ad gangen, nemmest med en håndmikser. Rør citronsaften i. Kom fyldet over kiksebunden, og stil kagen i ovnen ved 160 gr. i ca. 1¼ time på midterste ovnribbe. Afkøl kagen, og stil den tildækket i køleskab 4-5 timer eller natten over.

3. Kom sukker og vand i en gryde, og kog op, til det er smeltet, og til det har en
gylden farve. Undgå at røre i det undervejs. Tag gryden fra varmen, og kom fløde, ahornsirup, smør og salt i. Kog op igen under omrøring, til du har en jævn karamelsauce. Afkøl saucen.

PRØV OGSÅ: Citronmuffins med glasur


4. Server kagen pyntet med noget af karamelsaucen samt en håndfuld af blåbærrene. Server med resten af karamelsaucen og bærrene til.