
Chiagrød med granola og skyr
Superlækker chiagrød med skyr, hindbær og granola. Grøden er en 'overnight'-grød, så du skal huske at blande chiafrø og vand sammen og stille på køl aftenen inden, du skal servere grøden.
Ingredienser
4 spsk. chiafrø
3 dl vand
200 g hindbær eller blåbær
4 dl skyr naturel
1 dl mælk, fx mandelmælk
2 tsk. vaniljesukker
Granola:
8 spsk. havregryn
4 spsk. flydende honning
Sådan laver du chiagrød
1. Dag 1: Kom chiafrø og vand i en beholder med låg. Rør rundt, og stil køligt til næste dag.
2. Dag 2: Tænd ovnen på 200 grader. Vend havregryn med honning, og rist i ovnen i ca. 10 min., til grynene er sprøde. Afkøl på et stykke bagepapir. Klistrer grynene sammen, adskilles de, når de er afkølet.
3. Mos hindbærrene med en gaffel, og vend med chiablandingen og halvdelen af skyr. Spæd til med mælk, og smag til med vaniljesukker. Fordel chiagrød, granola og resten af skyren lagvis i glas.