Citron-fennikel-æble "slaw"
Let, frisk og virkelig lækker salat, som passer perfekt som tilbehør til et stykke fisk eller en grillet kylling.
Ingredienser
2 hele fennikel
2 spsk hvidvinseddike
½ tsk havsalt
½ tsk sukker
1 hel usprøjtet citron
2 mellemstore syrlige, sprøde æbler
½ tsk jomfru i det grønne/nigellafrø.
Sådan gør du:
Del de to fennikel i halve og fjern den inderste stok i midten. Brug en mandolin eller lignende til at skære dem helt tynde skiver, ca. 1-2 mm's tykkelse. Bland eddike med salt og sukker, og vend med de skivede fennikel.
Lad blandingen stå 15-20 min til fennikelen begynder at falde let sammen. Skær citronen så tyndt som muligt, og fjern eventuelle kerner. Skær ligeledes æblet i helt tynde skiver. Vend æbler og citron med fennikel, og drys med nigellafrøene.
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/
TIP
Denne mayonnaise-fri "slaw" kan serveres med det samme eller opbevares på køl i nogle timer, men vær opmærksom på at den gradvist vil miste sprødhed, jo længere den får lov at stå.