Estragontorsk på ristet rugbrød med nem salat
En mager ret med grove grøntsager, der tilmed er billige.
Ingredienser
20 g rugmel
20 g fiberstrø
3 spsk estragon
400 g torsk, evt. fra frost
1/2 dl mælk
olivenolie til stegning
2 spsk dijonnaise (eller 1 tsk dijon sennep og 1,5 spsk mayonnaise)
2 skiver rugbrød
Salat:
150 g gulerod
½ squash
2 spsk rapsolie
2 spsk hørfrø
salt og peber.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:475 Kcal
Sådan laver du estragontorsk:
Bland rugmel, fiberstrø, og estragon til rasp i en dyb tallerken.
Vend torsken i mælk, og dernæst i raspblandingen. Drys med salt og peber på begge sider.
Steg fisken i olivenolie ca. 4 min på hver side.
Rist evt. rugbrødet og smør det med dijonaise.
Skræl gulerødderne, og riv dem til lange, tynde strimler enten på siden af et rivejern eller med er kartoffelskræller. Gør det samme med squashen.
Rist hørfrøene på en tør pande i ca. 3-4 min.
Vend gulerod, squashen, olie, hørfrø, salt og peber sammen i en skål.
Anret fisken på det smurte rugbrød. Server salaten til.
Prøv også kylling med mango og cashewnødder