croissant opskrift
Lækre sprøde og hjemmebagte croissanter. Mums!

Hjemmebagte croissanter

Få croissantmesterens opskrift på croissanter

Det kræver sit håndværk at ramme den perfekte croissant hver gang, og her får du den århusianske Briançon-bager Kenneth Trosborgs bedste fif til sprøde lækre croissanter med de helt rette lag.

star star star star star
(4) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
Ingredienser

1 æg
900 g mel (koldt og gerne på frost)
½ L mælk
15 g gær
15 g salt
500 g smør

Sådan bager du croissanter

  1. Melet tages ud af fryseren og røres sammen med æg, mælk, gær og salt på en røremaskine i ca. 2½ minut ved mellem tempo, til dejen er fast. Det er vigtigt, at dejen ikke røres for længe, da den så bliver for varm.
  2. Smørret bankes ud med håndfladen til en flad plade på ca. 20x10cm og sættes på køl i ca. 5 min for at blive koldt og fast igen. Imens rulles croissantdejen ud til et rektangel på ca. 45x20 cm.
  3. Den kolde smørplade placeres på bunden af dejen, hvorefter resten af dejen lukkes om smørret, som man lukker en bog. Sæt dejen på køl i et kvarters tid.
  4. Nu skal dejen foldes indover sig selv. Forestil dig, at dejen er opdelt i tre lige store felter på langs. Nu folder du først den ene side indover midterstykket, og derefter folder du den anden side ovenpå, så du nu har tre lag. Sæt dejen på køl i et kvarters tid.
  5. Nu har du de første tre lag i din croissantdej, og nu skal du lave de resterende, så du ender med 12 lag i alt. Foldeproceduren er næsten den samme som før, men i stedet forestiller vi os dejen opdelt i fire lige store felter.
  6. Du folder de to yderste endefelter ind, så de møder hinanden på midten, og derefter folder du dejen sammen på midten som en bog. Nu har du 12 lag i alt. Sæt dejen på frys i et kvarters tid.
  7. Nu er dejen klar til at blive rullet. Rul forsigtigt dejen mere aflang med en kagerulle, til den er ca. ½ cm i tykkelsen. Skær dejen ud i trekanter, og rul croissanterne fra den lange led og ned til spidsen. Sørg for kun at røre forsigtigt ved dejen i enderne, så du ikke ødelægger lagene med varmen fra dine hænder.
  8. Læg croissanterne på en bageplade med bagepapir og sæt dem på køl i et døgn. Pensl croissanterne med piskede æggeblommer tilsat en knivsspids salt og bag dem ved 220 grader varmluft i ca. 18 min. Hold øje undervejs.
star star star star star
(4) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Bagning, Bageopskrifter og Morgenmad

610x200_woordy_knap2.jpeg