
SPONSORERET indhold
Fastelavnsboller med syltetøj eller rosiner
Det er fastelavnstid, og børnene klæder sig ud i fantasifulde kostumer og slår katten af tønden i børnehave og skoler. Der er også stadig børn, der rasler og banker på døren for at synge og få lidt sødt eller lommepenge. Både store og små elsker hjemmebagte fastelavnsboller – her har vi bagt to varianter af samme dej.
(Til 10 boller med rosiner eller 8 store med syltetøj)
Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
1 pakke gær
2 dl mælk
1 æg (sammenpisket)
125 g smør (smeltet)
2 spsk sukker
ca. 325 g hvedemel
Fyld:
75 g rosiner eller
ca. 5 spsk syltetøj
Glasur:
2 dl flormelis
1-2 spsk æggehvide eller vand
Evt. 1 pose små økologiske chokoladepastiller eller andet slik
Pynt:
sole af papir
- Rør gær ud i lidt af mælken. Tilsæt resten af mælken, æg, smeltet smør og sukker. Ælt dejen godt. Den skal være lidt blød.
- Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse ca. 45 min.
- Boller med rosiner:
Tilsæt rosiner, form 10 boller, og sæt dem på bagepapir på bageplade. - Boller med syltetøj:
Form 8 boller. Tryk et hul i midten af bollerne med tommelfingeren. Sæt ca. 2 tsk syltetøj i hver. - Lad bollerne efterhæve ca. 20 min. Bag dem i midten af ovnen ved 225 grader ca. 15 min. Bollerne er færdige, når de er gyldne og lyder hule, når man banker på dem i bunden. Lad bollerne afkøle på bagerist.
- Rør glasuren af flormelis og æggehvide eller vand, til den er tyktflydende. Sæt en klat på bollerne og drys med slik. Bollerne kan pyntes med glasur i et mønster. Kom glasuren i en madplastpose med et lille hul i hjørnet og pres glasuren ud. Sæt evt. sole af papir i bollerne som pynt.