-
Er der en engel, der vil fortælle dig noget? Lær at tolke engletal her
-
Guide: 10 ting, du skal vide om krystaller
-
Tarotkort for begyndere – 3 enkle spredninger, du kan prøve
-
Hvad repræsenterer de 12 astrologiske huse? Bliv klogere her
-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
Fastelavnsstang
Fastelavnsboller kender du, men hvad med en fastelavnsstang? Stangen er lavet af en lækker blød gærdej, der er fyldt med remonce af æblemos og marcipan.
2 fastelavnsstænger, ca 20 skriver
Total:2 timer
Ingredienser
- Dej:
- 2 dl mælk
- 100 g smør
- 50 g gær
- 1 æg
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- ¾ tsk. stødt kardemomme
- 450 g hvedemel
- 1 æg (til pensling)
- Æbleremonce:
- 500 g æbler
- 75 g sukker
- 100 g marcipan
- Pynt:
- 50 g hasselnødder
- 75 g mørk chokolade
- 50 g flormelis
- 2-4 spsk. mælk
Sådan bager du en fastelavnsstang
- Dej:
- 1. Lun mælken i en kasserolle, og lad smørret smelte heri, til det er håndvarmt. Opløs gæren i mælken i en stor skål. Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og mel. Ælt dejen godt sammen, til den er blød og glat. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
- Remonce:
- 2. Skræl æblerne, fjern kernehuse, og skær æblerne i mindre stykker.
- 3. Kog æblerne under låg i en gryde med lidt vand i bunden. Lad dem koge helt ud. Rør ofte, og hold øje med, at de ikke brænder på.
- 4. Smag mosen til med sukker. Riv marcipanen groft, og rør den i mosen.
- Fastelavnsstænger:
- 5. Del dejen i 2, og rul hvert stykke ud på et melstrøet bord til en firkant på ca. 20 x 40 cm. Læg hver firkant på hvert sit stykke bagepapir.
- 6. Fordél remoncen på midten i hele dejens længde. Fold dejen omkring fyldet, næsten helt ind til midten. Luk enderne godt, så remoncen ikke løber ud. Læg stængerne i en bradepande (se tip).
- 7. Pensl stængerne med sammenpisket æg, og lad dem efterhæve i 30 min.
- 8. Bag stængerne gyldentbrune midt i ovnen i 20 min. ved 200 grader. Lad dem køle af på pladen.
- Pynt:
- 9. Brun nødderne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min., til de er gyldne og dufter. Lad dem køle af, og gnid skallen af. Hak nødderne groft.
- 10. Smelt chokoladen over vandbad, rør den sammen med flormelis, og spæd med mælk til glasurkonsistens.
- 11. Dryp glasuren over fastelavnsstængerne, og drys med nødder.