Lækre hjemmelavede fiskefrikadeller
Her får du en klassisk og nem opskrift på lækre hjemmelavede fiskefrikadeller. Det er nemt og lækkert - server med remoulade.
Ingredienser
Fiskefrikadeller
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 12 min.
500 g lyssej- eller torskefilet
1 løg (finthakket eller revet)
75 g rasp (eller brødkrumme eller mel)
1 æg
1-2 dl mælk
salt og peber
smør og olie (til stegning)
Tilbehør: remoulade og groft rugbrød eller kartofler
Sådan laver du fiskefrikadeller
1. Hak fiskekødet groft – brug en kniv, en kødhakker eller en foodprocessor. Rør fiskefarsen med 1 tsk salt og tilsæt løg og rasp. Rør ægget i og tilsæt mælken lidt ad gangen. Krydr med peber og lad evt. farsen hvile ½ time i køleskab.
2. Rør farsen igennem og tilsæt evt. lidt mere mælk. Form den til frikadeller og steg dem på en varm pande med smør og olie i 5-6 min. på hver side.
Tip
Fiskefrikadeller er gode i madpakken. Fiskefrikadeller er fryse-egnede.