Fiskesuppen over dem alle
SPONSORERET indhold

Fiskesuppen over dem alle

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fyldig suppe, der egner sig dage, hvor du har god tid

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Warnke Nørregaard
14. nov. 2014 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

1 kg optøede rejer med skal
2 spsk olivenolie
2 stilke snittet bladselleri
1 hakket løg
2 hakkede tomater
2 fed finthakkede hvidløg
et par timiankviste
1 spsk tomatpuré
7 dl vand
SUPPE:
2,5-3 dl fiskefond
2,5 dl fløde 9%
salt, friskkværnet peber
FYLD:
de pillede rejer
600 g torskefilet i mindre stykker
125-150 g laks i mindre stykker
en håndfuld dampede muslinger
karse
SERVERING:
300 g fuldkornsbaguette

Sådan gør du:

Pil rejerne, sæt dem koldt og brug skallerne til grundsuppen. Svits rejeskallerne i den varme olie. Tilsæt alle de hakkede grønsager samt timian og tomatpuré og svits videre i 8-10 minutter under omrøring. Hæld vand ved og lad det hele snurre 20 minutter under låg. Blend hele suppen, purer den gennem en sigte og gem derefter fonden til senere brug. Varm fond og fløde godt igennem og smag til med salt og peber. Læg fiskestykkerne i og damp dem møre i suppen ved svag varme. Vend rejerne i suppen og anret i store skåle med de dampede muslinger. Drys med karse og server med lun baguette.

Energi pr. person: 660 kcal, fedt 30%, protein 42%, kulhydrat 28%