Flødeboller a la snitter
Foto: Martin Dyrløv | Lækre flødebollesnitter: Sprød kokosbund dækket med skønne sommerbær og flødebolleskum og overtrukket med mørk chokolade.
Hjemmet

Flødeboller a la snitter

Flødebollesnitter med sommerbær

Her er kagen til børn og barnlige sjæle, der er vilde med guf og flødeboller. En sprød kokosbund dækket med skønne sommerbær og flødebolleskum og overtrukket med mørk chokolade. Uhm!

Af Sandra Leigh Draznin 03.jul.2018 Mad

1 TIME 30 MIN.

14-16 snitter

Bærkompot:
500 g sommerbær ( solbær, ribs og hindbær)
1 appelsin (øko)
75 g sukker
5 blade husblas

Kokosbund:
200 g mel
125 g farin
75 g kokosmel
200 g smør

Flødebolleskum:
150 g sukker
80 g glukose
60 g vand
100 g æggehvider (ca. 3 stk.)
2 spsk. sukker

Overtræk:
200 g mørk chokolade
2 spsk. kokosolie

Sådan laver du flødebollesnitter

1. Skyl og rib solbær og ribs. Bland dem med fintrevet appelsinskal, ½ dl appelsinsaft og sukker i en gryde, og giv dem et langsomt opkog. Lad dem simre i 2-3 min. Rør hindbærrene i, giv blandingen et hurtigt opkog, og hæld det straks i en stor skål.

Find flere tips til nem aftensmad

2. Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. Knug vandet af, og smelt dem i den lune bærkompot. Sæt skålen i køleskabet, til blandingen er næsten helt stivnet (ca. 2 timer).

Kokosbund:
3. Bland mel, farin og kokosmel i en skål, og rør det sammen med smeltet smør.

4. Læg et stykke bagepapir i en form (20x30 cm), så det hænger ud over de lange sider. Pres dejen ud i formen, og bag kagebunden i ovnen ved 180 grader i ca. 25 min., til den er gylden og gennembagt.

5. Løft forsigtigt kagen op ved hjælp af bagepapiret, del den på langs til 2 smalle bunde, og afkøl dem på en bagerist.

6. Fordél den tykke kompot på de 2 kokosbunde, og sæt dem i køleskabet.

Flødebolleskum:
7. Kog sukker, glukose og vand, til det når en temperatur på 117 grader (målt med sukkertermometer).

8. Pisk æggehviderne til blødt skum med 2 spsk. sukker, og pisk den varme sukkerlage i i en tynd stråle. Pisk videre i 8-10 min., til massen er meget stiv.

9. Bred massen ud i et jævnt lag på de 2 kager, og sæt dem i køleskabet i 1 time.

10. Hak chokoladen groft, og smelt den sammen med kokosolie i en skål over et varmt (ikke kogende) vandbad. 11. Hæld den smeltede chokolade over de 2 kager, og sæt dem i køleskabet, til chokoladen er stivnet. Skær hver kage i 7-8 snitter.

TIP: Pynt evt. med ribs, der er penslet med æggehvide og trillet i sukker.

Husk - snitterne er bedst frisklavede, men du kan forberede bunde, bær og skum dagen før og opbevare det i køleskab.

Læs alt om Flødeboller Kage Dessert
Henter...