tarteletter med rejer
Foto: Line Thit Klein | Lækre tarteletter med rejer og blomkål + et skønt pift af citron.
Hjemmet

Tarteletter med rejer

Forårstarteletter med rejer, blomkål og citronsovs

Lækre tarteletter med fyld af rejer og blomkål - tarteletterne fyldes med en lækker citronsovs og pyntes med dild inden servering.

Af Katrine Klinken 18.mar.2017 Mad

40 MIN.

Tarteletter til 4 personer

½ blomkålshoved
2 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
3 dl blomkålsvand (eller grønsagsbouillon)
200 g cremefraiche (eller 2 dl piskefløde)
200 g rejer (pillede)
100 g fine grønne ærter
ca. 1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
8 tarteletter

Tilbehør:
frisk dild
citron

Sådan laver du tarteletter med rejer

1. Skær stokken fra blomkålen, og skær blomkålen ud i små fine buketter. Kog dem 3-4 min. i 3 dl letsaltet vand. Lad dem dryppe af. Gem kogevandet.

Find flere tips til nem aftensmad

2. Smelt smørret, drys mel i, og lad det opsuge smørret. Tilsæt gradvist blomkålsvand, og kog i nogle minutter. Tilsæt cremefraiche.

SE OGSÅ: Tarteletter med kylling og asparges 

3. Bland rejer, blomkål og ærter i sovsen. Smag til med citronsaft, salt og peber.

4. Kom fyldet i lune tarteletter, og drys med dild. Servér straks med citronbåde.

PRØV OGSÅ: Gammeldags oksesteg

Henter...