
Foto: Disse boller smager dejligt med en god ost på og gerne med skiver af pære og flydende honning til.
Nemme boller: Boller uden gær
Nemme boller med havre og tranebær
Lækre boller, du kan bage i en fart - de gode og mættende havreboller er bagt med bagepulver og skal derfor ikke hæve. Bollerne er perfekte til sultne unger om eftermiddagen, og som en hurtig snack i sommerhuset eller andre steder, hvor du ikke har oceaner af tid til at få lidt bagværk på bordet.
preparation
Total: 25 minutter
plate
12-14 stk. havreboller
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
425 g hvedemel
150 g fuldkornshvedemel, gerne durum- eller ølandshvede
75 g havregryn
75 g tranebær
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2½ dl skyr
3 dl vand
1 sammenpisket æg til pensling
1 dl grofthakkede græskarkerner
Sådan bager du havreboller
- Bland de to slags mel, havregryn tranebær, bagepulver og salt i en skål.
- Rør skyr og vand i. Dejen skal være fugtig og klistret.
- Form dejen til boller med to spiseskeer. Læg dem på bagepapir på en bageplade.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med græskarkerner.
- Bag bollerne ca. 15 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boller og Bageopskrifter
Læs Også
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: