Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Hestebønne-hummus
Foto: Anne-Li Engstrøm Hestebønne-hummus

Hestebønne-hummus

Hestebønne-hummus

Hummusen er dejlig til kebab, på bruschetta til forret, som sandwichcreme, tapas, eller bare at spise med brød og salat.

4
Print

500 g friske hestebønner
2 dl olivenolie
salt og peber
2 fed hvidløg
ca. 1 spsk frisk grøn chili, plus lidt til pynt
1 spsk spidskommen, ristet
Et stort bundt bredbladet persille
et stort bundt marokkansk mynte
et stort bundt koriander
½-1 citron, saften og fintrevet gul skal heraf

Sådan laver du hestebønne-hummus:

Hestebønnerne blancheres kort i lidt velsaltet vand. Dræn, men gem vandet, og mos bønnerne i en foodprocessor med olivenolie, salt, peber, hvidløg, chili og spidskommen. Kør til det er en lidt klumpet creme. Brug evt. lidt af kogevandet til at få den cremede konsistens. Kom det meste af krydderurterne i med stilke, hvis de ikke er for grove, og kør, til de er hakket. Smag til med salt og citronsaft.

Anrettes med olivenoliedryp, urter og chili, og brød til at dyppe i hummusen.

Hvis du ikke kan få friske hestebønner kan du bruge de kæmpestore butterbeans/ limabønner i stedet. Blød ud i vand i 8 timer, og kog dem møre, før du bruger dem i opskriften.


PRØV OGSÅ: Sprøde salviefritter

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter

Se, hvad vi ellers skriver om: Hummus og Dip