Hjemmelavet kirsebærsauce trin for trin

Foto: Line Thit Klein og Thomas Hergaard Hjemmelavet kirsebærsauce trin for trin.

Opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce_ opskrift

Hjemmelavet kirsebærsauce trin for trin

Kirsebærsauce skal der til, når risalamanden kommer på bordet juleaften. her får du opskriften på en hjemmelavet kirsebærsauce, der slet ikke er svær at lave. Kirsebærsaucen kan serveres både lun og afkølet.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
Ingredienser

Hjemmelavet kirsebærsauce

  • 1 stort glas syltede kirseb√¶r (evt. friske surkirseb√¶r)
  • Et lille stykke limeskal
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 2 spsk. vand eller kirseb√¶rvin

Sådan laver du hjemmelavet kirsebærsauce trin for trin

1. Et stort glas syltede kirseb√¶r varmes op i en gryde med et lille stykke limeskal. N√•r den koger, tages den fra varmen. Bruger du friske surkirseb√¶r, udstenes de og koges langsomt op med samme v√¶gt af sukker samt en anelse vand og lidt limeskal.

 

2. 1 spsk. kartoffelmel, der er r√łrt ud i 2 spsk. vand/kirseb√¶rvin, r√łres forsigtigt i gryden, til konsistensen er lidt tyndere, end det f√¶rdige resultat skal v√¶re. Limeskallen fjernes, og saucen k√łles lidt af.

 

3. Kirseb√¶rsauce serveres lun eller afk√łlet til is, som frugtsauce p√• en desserttallerken eller til pandekager, vafler og √¶bleskiver. 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Julemad, Risalamande og Kirsebær

610x200_woordy_knap2.jpeg