Hjemmelavet kirsebærsauce trin for trin
SPONSORERET indhold

Hjemmelavet kirsebærsauce trin for trin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kirsebærsauce skal der til, når risalamanden kommer på bordet juleaften. her får du opskriften på en hjemmelavet kirsebærsauce, der slet ikke er svær at lave. Kirsebærsaucen kan serveres både lun og afkølet.

Af: Karen Hare Foto: Line Thit Klein og Thomas Hergaard
12. dec. 2021 | Mad | Hendes Verden

Ingredienser

Hjemmelavet kirsebærsauce

  • 1 stort glas syltede kirseb√¶r (evt. friske surkirseb√¶r)
  • Et lille stykke limeskal
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 2 spsk. vand eller kirseb√¶rvin

Sådan laver du hjemmelavet kirsebærsauce trin for trin

1. Et stort glas syltede kirseb√¶r varmes op i en gryde med et lille stykke limeskal. N√•r den koger, tages den fra varmen. Bruger du friske surkirseb√¶r, udstenes de og koges langsomt op med samme v√¶gt af sukker samt en anelse vand og lidt limeskal.

 

2. 1 spsk. kartoffelmel, der er r√łrt ud i 2 spsk. vand/kirseb√¶rvin, r√łres forsigtigt i gryden, til konsistensen er lidt tyndere, end det f√¶rdige resultat skal v√¶re. Limeskallen fjernes, og saucen k√łles lidt af.

 

3. Kirseb√¶rsauce serveres lun eller afk√łlet til is, som frugtsauce p√• en desserttallerken eller til pandekager, vafler og √¶bleskiver. 

Anbefalet til dig