Hveder med spelt
SPONSORERET indhold

Lækre lune hveder - bagt med spelt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Til store bededag bager vi lækre lune hveder - her har vi brugt speltmel i dejen, så hvederne bliver lidt grovere. Prøv selv - opskriften får du lige her:

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
03. maj. 2019 | Opskrift | Hjemmet
ca. 12 hveder | Total: 20 min

Ingredienser

ca. 500 g mel: 250 g hvedemel og 250 g speltmel
2 tsk sukker
1½ tsk salt
1 tsk stødt kardemomme
100 g blandet tørret frugt (abrikoser og rosiner)
3 spsk. koldpresset olivenolie
4 dl mælk eller vand
25 g gær
1 æg
Evt. speltflager til pynt

Sådan bager du spelthveder

  1. Bland mel, sukker, salt og kardemomme i en skål. Skær de tørrede abrikoser i stykker og tilsæt med rosiner.
  2. Lun mælk eller vand og tilsæt olien. Rør gæren ud i den lune væske og pisk ægget i.
  3. Tilsæt melet, ælt dejen godt igennem, og lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – det tager ca. 1 time.
  4. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og fold den sammen et par gange. Del den i 12 stykker, og form dem til boller. Læg dem i en lille smurt bradepande (ca. 24x30 cm) med 1-2 cm’s mellemrum. Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve til dobbelt størrelse (til de hænger sammen) ca. 1 time.
  5. Tryk evt. bollerne ned i en skål med speltflager, før de sættes i ovnen.
  6. Sæt bradepanden i ovnen ved 200 grader, og bag hvederne ca. 20 min. Lad dem afkøle på en rist. 
  7. Skil hvederne ad, og flæk dem med en kniv. Rist dem sprøde i ovnen ved 250 grader i 5-10 min. (eller på en brødrister), og server med koldt smør og marmelade, ost eller pålæg.