Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på italienske kødboller i tomatsauce og pesto
Foto: Mikkel Adsbøl Italienske kødboller i tomatsauce og pesto

Opskrift på italienske kødboller i tomatsauce og pesto

Italienske kødboller i tomatsauce og pesto

En dejlig mættende ret, der passer til dig, der vil leve sundt og holde vægten. Det har en optimal sammensætning af protein, fedt og kulhydrat og sikre både høj forbrænding og stabilt blodsukker.

2
Print

60 g fuldkornsspaghetti
350 g hakket oksekød, max 6 % fedt
½ tsk salt
2 fed hvidløg, fintsnittet
1 knivspids karry
1 tsk tørret oregano eller timian (frisk kan også bruges)
2 spsk olivenolie
1 dåse tomater, hakkede
1 dåse tomatpuré
1 rød peberfrugt
1 lille glas kapers (kan udelades)
300 g blomkål
2 spsk pesto, f.eks løgismose eller ilfornaio (da disse mærker er lavet på rapsolie/olivenolie)

Sådan laver du kødbollerne

Kog spaghettien efter anvisning på pakken.

Rør kødet med lidt salt, karry, hvidløg og oregano. Form kødet til små kødboller.

Steg dem på en pande med olie, så de får lidt farve på begge sider. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, finthakket peberfrugt, kapers, salt og peber. Lad det simre under låg, ca. 5-8 min.

Pluk blomkålen til små buketter, og tilsæt dem til retten. Du kan også dampe dem i vand og servere dem ved siden af, når retten er færdig.

Servér kødbollerne med fuldkornsspaghetti. Top med pesto lige før servering.

Se også opskrift på Sashimisalat: Salat med laks, hellefisk og krebs.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kødboller, Sovs, Pastaretter, Oksekød, Italiensk mad og Hovedret