Frisk sommerdessert: Jordbærgranita med mynte
En vidunderlig sval og læskende sommerdessert. Mynten giver yderligere smag og friskhed til denne dejlige sommerdessert.
Ingredienser
3,5 dl kogende vand
3 dl sukker
saft fra en halv citron
ca 3 spsk finthakket, schewizisk mynte
ca. 600 g friske jordbær
Tilbehør:
pisket fløde
mynte.
Sådan laver du jordbærgranita:
Bland vand, sukker og citronsaft i en skål og rør indtil sukkeret er opløst. Lad blandingen køle ned til stuetemperatur.
Blend jordbær og sukkervand til massen er glat. Hæld jordbærblandingen i en flad beholder, jo større flade, jo hurtigere fryser massen. Sæt låg på beholderen, og sæt den i fryseren. Frys i en time, eller indtil siderne af massen er isnet til.
Tag blandingen ud og brug en gaffel til at skrabe de frosne områder af granitaen ind mod midten. Gentag dette trin ca. hver time, indtil blandingen kun består af flage-agtige krystaller.
Lad isen være i fryseren, indtil den skal serveres. Løsn granitaen op med en gaffel før den anbringes i kolde skåle, og serveres med ganske let pisket fløde og lidt frisk mynte.
Prøv også medalje med jordbær-makron-skum