Opskrift på jordbærgranita med mynte
SPONSORERET indhold

Frisk sommerdessert: Jordbærgranita med mynte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En vidunderlig sval og læskende sommerdessert. Mynten giver yderligere smag og friskhed til denne dejlige sommerdessert.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
11. aug. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
7

Ingredienser

3,5 dl kogende vand

3 dl sukker

saft fra en halv citron

ca 3 spsk finthakket, schewizisk mynte

ca. 600 g friske jordbær


Tilbehør:

pisket fløde
mynte.

Sådan laver du jordbærgranita:

Bland vand, sukker og citronsaft i en skål og rør indtil sukkeret er opløst. Lad blandingen køle ned til stuetemperatur.

Blend jordbær og sukkervand til massen er glat. Hæld jordbærblandingen i en flad beholder, jo større flade, jo hurtigere fryser massen. Sæt låg på beholderen, og sæt den i fryseren. Frys i en time, eller indtil siderne af massen er isnet til.

Tag blandingen ud og brug en gaffel til at skrabe de frosne områder af granitaen ind mod midten. Gentag dette trin ca. hver time, indtil blandingen kun består af flage-agtige krystaller.

Lad isen være i fryseren, indtil den skal serveres. Løsn granitaen op med en gaffel før den anbringes i kolde skåle, og serveres med ganske let pisket fløde og lidt frisk mynte.


Prøv også medalje med jordbær-makron-skum