Opskrift på kæmpe lakridsmarengs
SPONSORERET indhold

Kæmpe lakridsmarengs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den hvide, hvinende søde marengs får modspil i form af sort lakrids, der både er flot at se på og som går smagen mere interessant.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
13. apr. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
7

Ingredienser

4 bægere pasteuriserede æggehvider
4 ½ dl sukker
1 tsk vaniljeessens
saft fra ½ citron
2 spsk luftørret lakridspulver, (ej lakridsrodspulver), fås bl.a. hos Panduro hobby
1 spsk vand

Sådan laver du lakridsmarengs

Tænd ovnen på 150 grader (varmluft) og beklæd to bradepander med bagepapir.

Kom hvider, sukker, citronsaft og vaniljeessens i en rustfri skål eller en anden skål, som kan tåle varme. Varm marengsmassen op over vandbad til alle sukkerkrystallerne er smeltet, og massen har nået en temperatur på 60-65 grader.

Tag skålen af varmen og pisk til marengsmassen er afkølet, hvid, blank og stiv. Bland lakridspulveret med vand og hæld det ned i marengsmassen. Rør ganske let et par gange, så lakridssaften blot fordeles en smule, men stadig marmorerer den hvide marengsmasse. Sæt marengsene som store skefulde på bagepladerne.

Sænk ovnens temperatur til 100 grader, og sæt marengsene ind i ovnen. Bag dem i en time. Sluk for ovnen og lad marengsene stå i ovnen til den er helt kold. Læg dem i en lufttæt beholder, hvis ikke de skal bruges inden for et par timer.


Se også opskrift på Brioche - en fransk klassisker.