Kartoffel-latkes
SPONSORERET indhold

Kartoffel-latkes

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Små kartoffelpandekager, der fungerer perfekt som appetizer. Du kan sagtens lave dem dagen før og varme dem op i ovnen.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
31. maj. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Til 20 stk
500 g kartofler
6 spsk hvedemel
2 æg
1 løg
salt og sort peber
olie til stegning
Topping:
1 dl creme fraiche 18%
100 g lakserogn eller stenbiderrogn
1 æble
1 lille bundt dild

Sådan gør du:

Riv kartoflerne groft, gerne med skræl på, og kom dem over i en si. Pres så meget vand fra, som muligt og kom kartoflerne over i en skål. Riv løget og bland det sammen med kartoflerne, hvedemel og æg. Krydr med lidt salt og sort peber.

Varm en pande op med lidt olie, og steg små kartoffelpandekager, ca. 1 spsk kartoffel-dej per styk. Steg dem ved middel varme i 5 minutter på hver side, og hold dem varme undervejs i en 70 grader varm ovn.

Skær æblet i fine tern, og hak dilden groft. Top hver kartoffel-latkes med creme fraiche, en skefuld rogn og pynt med æble og dild.

PRØV OGSÅ: Corned beef med coleslaw

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter