Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Lime-sorbet
Foto: Line Thit Klein Lime-sorbet

Lime-sorbet

Lime-sorbet

En syrlig sorbet er lækker i varmen - og kan laves uden ismaskine!

plate 4-6
printer Print

225 g sukker
2½ dl vand
1 spsk glukose (kan købes i velassorterede supermarkeder)
2 dl limesaft
1 tsk revet limeskal
200 g friske bær, f.eks. hindbær og blåbær
4 spsk mørk sirup eller ahornsirup
lidt revet limeskal.

Sådan gør du:

Kom sukker og vand i en gryde og giv det et opkog, til sukkeret er smeltet. Tag det af varmen og rør glukose i den varme sukkerlage. Afkøl lagen og rør sammen med limesaft og limeskal.

Kør massen i en ismaskine, til sorbetkonsistens er opnået. Kom sorbeten i en skål og sæt den i fryseren, til den skal serveres.

Anret bærrene i portionsskåle og vend dem med sirup og revet limeskal. Kom limesorbet ovenpå og server med det samme.

PRØV OGSÅ: Choko-mokka-sandwich

SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Lav skøn mad med hyldeblomst og hyldebær

TIP

Har du ingen ismaskine, kan du sætte sorbeten i fryseren og røre rundt hver halve time, til den får rigtige konsistens.