
Lime-sorbet
En syrlig sorbet er lækker i varmen - og kan laves uden ismaskine!
Ingredienser
225 g sukker
2½ dl vand
1 spsk glukose (kan købes i velassorterede supermarkeder)
2 dl limesaft
1 tsk revet limeskal
200 g friske bær, f.eks. hindbær og blåbær
4 spsk mørk sirup eller ahornsirup
lidt revet limeskal.
Sådan gør du:
Kom sukker og vand i en gryde og giv det et opkog, til sukkeret er smeltet. Tag det af varmen og rør glukose i den varme sukkerlage. Afkøl lagen og rør sammen med limesaft og limeskal.
Kør massen i en ismaskine, til sorbetkonsistens er opnået. Kom sorbeten i en skål og sæt den i fryseren, til den skal serveres.
Anret bærrene i portionsskåle og vend dem med sirup og revet limeskal. Kom limesorbet ovenpå og server med det samme.
PRØV OGSÅ: Choko-mokka-sandwich
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Lav skøn mad med hyldeblomst og hyldebær
TIP
Har du ingen ismaskine, kan du sætte sorbeten i fryseren og røre rundt hver halve time, til den får rigtige konsistens.