Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på løgsuppe
Foto: Line Thit Klein Løgsuppe

Opskrift på løgsuppe

Løgsuppe

En klassiker som ikke alene er god, hurtig hverdagsmad, men også en fantastisk tømmermandskur!

30 minutter
Print
4

1 kg løg
20 g smør
1,2 l grøntsags- eller hønsebouillon
Salt og peber
4 skiver brød
100 g revet ost

Sådan laver du løgsuppe

Pil løgene og skær dem i skiver. Smelt smørret i en gryde og steg løgene heri – ligeså forsigtigt til de er helt bløde og let karamelliserede, men uden at de bliver brune eller brankede. Hæld bouillonen på og kog suppen igennem ca. 15-20 min. Smag til med salt og peber.

Kom suppen op i portionsskåle, som kan tåle at komme i ovnen. Kom en skive brød på toppen af hver omgang suppe. Fordel osten på de 4 brød og tænd for ovnens grill. Sæt skålene i ovnen under grillen til osten er gyldenbrun.

Servér den varme suppe med ostebrød med det same.


Se også opskrift på Løgpuré med fisk, løg og stegt kål.

Se, hvad vi ellers skriver om: Løgsuppe, Brød, Tømmermænd, Suppe, Dansk mad og Hovedret