Simpel løgsuppe med ostebrød
En klassiker som ikke alene er god, hurtig hverdagsmad, men også en fantastisk tømmermandskur!
Ingredienser
1 kg løg
20 g smør
1,2 l grøntsags- eller hønsebouillon
Salt og peber
4 skiver brød
100 g revet ost
Sådan laver du løgsuppe
Pil løgene og skær dem i skiver. Smelt smørret i en gryde og steg løgene heri – ligeså forsigtigt til de er helt bløde og let karamelliserede, men uden at de bliver brune eller brankede. Hæld bouillonen på og kog suppen igennem ca. 15-20 min. Smag til med salt og peber.
Kom suppen op i portionsskåle, som kan tåle at komme i ovnen. Kom en skive brød på toppen af hver omgang suppe. Fordel osten på de 4 brød og tænd for ovnens grill. Sæt skålene i ovnen under grillen til osten er gyldenbrun.
Servér den varme suppe med ostebrød med det same.
Se også opskrift på Løgpuré med fisk, løg og stegt kål.