Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Mættende kreolersuppe

Lækker smagskombination med krydret pølse og skaldyr

4
Print

75 g chorizo f.eks. med jalapeñopeber fra Ålbæk
1 stort, hakket løg
2 stilke fintsnittet bladselleri
1 udkernet grøn peberfrugt i tern
1 spsk majsolie
4 kartofler i tern
ca. 1 liter grønsagsbouillon
½-1 tsk oregano
kerner af 2-3 majskolber, evt. frosne
1 dl fløde 9%
200 g krebse- eller hummerhaler hakket persille
200 g groft brød

Sådan gør du:

Skær pølsen i skiver og svits dem sammen med løg, bladselleri og peberfrugt i en stor gryde i lidt olie. Bland kartoffelterningerne ved og svits videre i et par minutter. Hæld grønsagsbouillon i gryden og krydr med oregano, salt og peber.
Kog suppen i ca. 10 minutter, tilsæt derefter majskorn og fløde og lad det hele snurre videre i 10 minutter. Tjek, at kartoflerne er møre. Smag suppen til og server den med krebse- eller hummerhaler samt et drys hakket persille og groft brød.

Energi pr. person: 420 kcal, fedt 29%, protein 21%, kulhydrat 50%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Suppe og Vintermad