Moules marinières: Fantastiske hvidvinsdampede blåmuslinger
Foto: Maria Varnke Nørregaard En klassisk og velsmagende skaldyrsret.

Moules marinières: Fantastiske hvidvinsdampede blåmuslinger

Moules marinières - også kaldet hvidvinsdampede muslinger - smager vidunderligt og er faktisk nemme at lave. På blot 25 minutter kan du nemt lave den klassiske ret, der kan serveres med alverdens tilbehør. Mums!

printer Print
preparation Total: 25 minutter
plate 2 personer

  • 500 g blåmuslinge
  • 1 skalotteløg, hakket
  • 1 fed hvidløg, grofthakket
  • 2 mellemstore gulerødder, snittede
  • 1 spsk. økologisk citronskal, strimle
  • 1 tsk. smør
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl fløde 9 %
  • Bredbladet persille
  • Salt
  • Peber
Energi pr. person:
367 Kcal
Fedt:
31 %
Protein:
44 %
Kulhydrat:
16 %

Sådan gør du:

  1. Kassér åbne og ødelagte muslinger. Skyl resterende muslinger grundigt, og fjern ”skægget”.
  2. Svits løg, gulerødder og citronskal i smør i en rummelig gryde, og krydr med salt og peber.
  3. Hæld vin i gryden, lad den koge op, og læg muslingerne i. Damp dem under låg, til de har åbnet sig – det tager 3-4 minutter – og kassér muslinger, der ikke har åbnet sig. Fordel muslingerne i skåle.
  4. Hæld fløden i gryden, lad den koge lidt ind, og smag til med salt og peber, før den fordeles over muslingerne sammen med grøntsagerne og den bredbladede persille.
Se, hvad vi ellers skriver om: Skaldyr, Sund aftensmad, Muslinger og Hovedret