Moules marinières: Fantastiske hvidvinsdampede blåmuslinger

Foto: Maria Varnke Nørregaard En klassisk og velsmagende skaldyrsret.

Moules marinières: Fantastiske hvidvinsdampede blåmuslinger

Moules marinières - også kaldet hvidvinsdampede muslinger - smager vidunderligt og er faktisk nemme at lave. På blot 25 minutter kan du nemt lave den klassiske ret, der kan serveres med alverdens tilbehør. Mums!

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 25 minutter
plate 2 personer

  • 500 g blåmuslinge
  • 1 skalotteløg, hakket
  • 1 fed hvidløg, grofthakket
  • 2 mellemstore gulerødder, snittede
  • 1 spsk. økologisk citronskal, strimle
  • 1 tsk. smør
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl fløde 9 %
  • Bredbladet persille
  • Salt
  • Peber
Energi pr. person:
367 Kcal
Fedt:
31 %
Protein:
44 %
Kulhydrat:
16 %

Sådan gør du:

  1. Kassér åbne og ødelagte muslinger. Skyl resterende muslinger grundigt, og fjern ”skægget”.
  2. Svits løg, gulerødder og citronskal i smør i en rummelig gryde, og krydr med salt og peber.
  3. Hæld vin i gryden, lad den koge op, og læg muslingerne i. Damp dem under låg, til de har åbnet sig – det tager 3-4 minutter – og kassér muslinger, der ikke har åbnet sig. Fordel muslingerne i skåle.
  4. Hæld fløden i gryden, lad den koge lidt ind, og smag til med salt og peber, før den fordeles over muslingerne sammen med grøntsagerne og den bredbladede persille.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Skaldyr, Sund aftensmad, Muslinger og Hovedret