Muslinger i øl med selleri, rapsmajo og kommen
SPONSORERET indhold

Muslinger i øl med selleri, rapsmajo og kommen

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Majo og muslinger, en uhørt fin kombination, som ligger godt til øllet.

Af: Meyers Madhus Foto: Ard Jongsma
11. apr. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

400 g skrællet knoldselleri
2 spsk. olie
salt
2 spsk. pasteuriseret æggeblomme
1 tsk. sennep
et drys peber
1 tsk. knuste kommenfrø
¾ dl koldpresset rapsolie
1 kg blåmuslinger
2 spsk. finthakket skalotteløg
1 spsk. finthakket hvidløg
1 dl hvedeøl
2 stilke bladselleri

Sådan gør du:

Selleri
Skær sellerien i grove 'pommes frites', og vend dem i olie og lidt salt. Bred dem ud på bagepapir, og bag dem gyldne i ovnen ved 180 grader – det tager ca. 30 min.

Majo
Pisk æggeblomme, sennep, salt, peber og kommenfrø sammen. Pisk gradvist rapsolien i, indtil konsistensen er som den skal være til en majonæse. Smag til, evt. med lidt æbleeddike.

Muslinger
Rens muslingerne som beskrevet i første opskrift. Snit bladsellerien fint. Kom de ordnede muslinger, skalotteløg, hvidløg, øl og snittet bladselleri i en gryde og kog op under låg. Lad det koge, indtil skallerne har åbnet sig og muslingekødet har sluppet kanten af skallerne – det tager ca. 5 min. Kasser muslinger, der ikke har åbnet sig.

Ved servering
Dyp selleri i rapsmajonæsen og spis godt brød til

PRØV OGSÅ muslinger og fennikel med ristet bacon og citron

FÅ MERE inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter