Muslinger og fennikel med ristet bacon og citron
SPONSORERET indhold

Muslinger og fennikel med ristet bacon og citron

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fisk og fennikel supplerer hinanden rigtig godt og kombineret med sprødheden fra det ristede bacon, bliver den samlede smagsoplevelse sublim.

Af: Meyers Madhus Foto: Ard Jongsma
10. apr. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

150 g bacon i skiver
ca. 250 g fennikel
1 kg blåmuslinger
1 dl æblemost
1 spsk fennikelfrø
skal af 1 usprøjtet citron
godt brød

Sådan gør du:

Bacon
Steg baconen sprød på en pande. Læg skiverne på køkkenrulle, og lad dem køle af. Hak baconen fint.

Muslinger
Snit fennikel så fint, som muligt – gerne på en mandolin. Gem den grønne, fintsnittede del af fenniklen til servering. Rens muslingerne som beskrevet under den første opskrift. Kom de ordnede muslinger, æblemost, snittet fennikel og fennikelfrø i en gryde, og kog op under låg.

Lad det koge, indtil skallerne har åbnet sig, og muslingekødet har sluppet kanten af skallerne. Kasser muslinger, der ikke har åbnet sig.

Ved servering
Hæld muslinger og snittet fennikel ud i et dybt fad. Drys med bacon og fennikeltop og riv citronskal ud over retten. Spis gerne med godt brød til, og dyp brødet i væden fra muslingerne.

PRØV OGSÅ muslinge-'bygotto' med vesterhavsost, porre, gulerod og timian

FÅ MERE inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/