Opskrift på muslingesuppe med havtaskekæber

Foto: Steen Evald Muslingesuppe med havtaskekæber

Opskrift på muslingesuppe med havtaskekæber

Muslingesuppe med havtaskekæber

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)
Ingredienser

4 fladfisk
8 havtaskekæber
2 kilo muslinger
peberkorn
et bundt timian
et par gulerødder
smør til blancering
8-10 løg
3 hele hvidløg
finthakket persille
bredbladet persille
5 stilke bladselleri
salt og peber

Sådan gør du

Start med fiskefond: Fladfisk renses for blod og koges i 2 liter vand i ca. 25 min. sammen med peberkorn og gerne et bundt timian og et par gulerødder. Derefter sies fiskebenene fra.
Løgene blancheres i smør i en stor gryde med de hele hvidløg, som derefter blendes fint og tilsættes fiskefonden.
Suppen tilsættes masser af finthakket persille, bredbladet persille og bladselleri, og det hele koger i ca. 30 min. Smag til med salt og peber.
Rens muslinger med en hård børste under koldt vand, tjek, at de lukker sig, øvrige sorteres fra.
Hæld de gode muslinger i suppen 5 min. før servering sammen med 1 liter hvidvin. Tjek, at muslingerne åbner sig. De, der ikke gør, skal tages fra.
Et par minutter før servering kommes havtaskekæbene i. Tilsæt gerne en lille spsk. Pernod i tallerkenen, inden suppen hældes op.
Suppen serveres uden suppevisk (krydderurter og grøntsager) med muslinger pænt fordelt på hver tallerken og frisk hakket persille over.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Muslinger, Fiskesuppe, Fisk, Suppe, Dansk mad, Hovedret og Forret