Opskrift på muslingesuppe med havtaskekæber
SPONSORERET indhold

Muslingesuppe med havtaskekæber

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Signe Wenneberg &Gitte Dyrberg Foto: Steen Evald
02. mar. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

4 fladfisk
8 havtaskekæber
2 kilo muslinger
peberkorn
et bundt timian
et par gulerødder
smør til blancering
8-10 løg
3 hele hvidløg
finthakket persille
bredbladet persille
5 stilke bladselleri
salt og peber

Sådan gør du

Start med fiskefond: Fladfisk renses for blod og koges i 2 liter vand i ca. 25 min. sammen med peberkorn og gerne et bundt timian og et par gulerødder. Derefter sies fiskebenene fra.
Løgene blancheres i smør i en stor gryde med de hele hvidløg, som derefter blendes fint og tilsættes fiskefonden.
Suppen tilsættes masser af finthakket persille, bredbladet persille og bladselleri, og det hele koger i ca. 30 min. Smag til med salt og peber.
Rens muslinger med en hård børste under koldt vand, tjek, at de lukker sig, øvrige sorteres fra.
Hæld de gode muslinger i suppen 5 min. før servering sammen med 1 liter hvidvin. Tjek, at muslingerne åbner sig. De, der ikke gør, skal tages fra.
Et par minutter før servering kommes havtaskekæbene i. Tilsæt gerne en lille spsk. Pernod i tallerkenen, inden suppen hældes op.
Suppen serveres uden suppevisk (krydderurter og grøntsager) med muslinger pænt fordelt på hver tallerken og frisk hakket persille over.