Opskrift på nye kartofler med peberfrugt-salsa med chili
SPONSORERET indhold

Nye kartofler med peberfrugt-salsa med chili

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nye danske kartofler får et eksotisk strejf med perberfrugtsalsaen, der er blød og sprød på samme tid.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
04. maj. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 kg nye kartofler
2 røde peberfrugter
1 spsk olivenolie
1 tsk paprika
1 tsk finthakket chili
2 tomater
1-2 spsk citronsaft
salt
evt lidt ekstra citronsaft
2 spsk finthakket basilikum
2 spsk olivenolie
evt. ekstra salt, citron og chili
lidt grønne oliven til pynt

Sådan laver du nye kartofler

Skrub kartoflerne og kog dem møre i godt saltet vand. Kog dem f.eks. ti min, tag dem af blusset og lad dem trække i kogevandet til det føles møre, men stadig med bid i, når du stikker en kniv i.

Halvér den ene peberfrugt. Fjern stilk og kerner, og skær peberfrugten i tern.

Steg peberfrugtstykkerne i en gryde med lidt olivenolie 5-7 min ved svag varme til de er møre. Tilsæt paprika og chili og lad det fortsat simre et kort øjeblik. Skær tomaterne i mindre stykker og blend dem sammen med de tilberedte peberfrugtstykker. Krydr med citronsaft og salt.

Halvér den anden røde peberfrugt og skær den i små tern. Bland de rå stykker peberfrugt, basilikum og olivenolie sammen med peberfrugt-tomatsalsaen og krydr evt. med ekstra salt, citron og chili.

Servér kartofler og peberfrugtsalsaen som tilbehør til kødet.


Se også opskrift på Kalveculotte med perberfrugt-salsa med chili.