Opskrift på okseculotte med kartoffeltern og bagte rødder
SPONSORERET indhold

Okseculotte med kartoffeltern og bagte rødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Culotten er en klassisker på middagsbordet med firkantede kartofler og bagte rødder.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
09. mar. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
Okseculotte til 6 personer | Total: en time, 20 min

Ingredienser

1 okseculotte af ca. 1,5 kg
1 spsk olivenolie
bladene af 3 kviste timian
bladene af 1 kvist rosmarin
salt og peber
6 bagekartofler
2 spsk olivenolie
salt og peber
1 fed finthakket hvidløg
3-4 kviste timian
4 dl hønsebouillon
1 kg rødbeder
½ lille knoldselleri
1 pastinak
3 spsk olivenolie
salt og peber
50 g mandler
100 g feta
2 spsk æbleeddike
lidt olivenolie
1 fed finthakket hvidløg
½ dl hakket persille

Tilbehør: evt. en grøn salat

Sådan laver du culotte

1. Rids kødet på fedtsiden på kryds og tværs og fjern scenen på bagsiden af stegen. Brun kødet godt på alle sider på en pande. Tag det af varmen og placér stegen i et ovnfast fad. Krydr med timian-blade, rosmarin, salt og peber.

2. Steg culottestegen i ovnen ved 185 grader i 40-45 min. (Spørg evt. din slagter om stegetid – det afhænger nemlig af kødets vægt og højden på stegen). Lad kødet hvile i 15-20 min. før udskæring.

3. Skræl bagekartoflerne og skær dem i firkantede blokke. Tør kartoflerne på et stykke køkkenrulle og steg dem gyldne i olivenolie på en pande et par minutter på hver side. Kom kartoflerne i et ovnfast fad og krydr med salt, peber, hvidløg og timian.

4. Hæld hønsebouillon herved så det dækker 2/3 dele op omkring kartoflerne. (den franske version af denne ovn-kartoffel er at tilsætte andefedt eller gåsefedt og lader kartoflerne simre og sylte i bouillon og fedt. Hvis du tilfældigvis har lidt andefedt eller gåsefedt i huset, så giver du kartoflerne 3 spiseskefulde inden de tildækkes og sættes i ovnen).

5. Tildæk kartoflerne med stanniol og bag dem ca. 35 min til de er møre ved 200 grader – tjek undervejs at der stadig er hønsebouillon tilstede i det ovnfaste fad.

Bagte rødder:
6. Skræl rødbederne og skær dem i både af ½ cm tykkelse. Skræl selleri og pastinak og skær dem i grove stykker. Vend dem i olivenolie og krydr med salt og peber.

7. Kom rødbede, selleri og pastinak på bageplade med bagepapir og bag dem 35 ca. min ved 200 grader. Hak mandlerne groft og rist dem gyldne på en tør pande. Smuldr fetaen i mindre stykker.

8. Vend de bagte rødder med, æbleeddike, lidt olivenolie, finthakket hvidløg, ristede mandler, feta og hakket persille

Servér skiver af culotte med bagte rødder og kartofler.

 SE OGSÅ: Nem gæstemad: Sådan steger du culottesteg, oksemørbrad & lammekølle