Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Pistaciesnegle
Foto: Thomas Hergaard

Pistaciesnegle - opskrift fra Hjemmet

Pistaciesnegle

En rigtig julesmåkage med smag af marcipan og pistacie - mums!

(ca. 35 stykker)
Print

Arbejdstid: 30 min.
Hviletid, dej: 30 min.
Bagetid: ca. 8 min.
Opbevares i dåse
200 g mel (3½ dl)
150 g smør
100 g sukker (1½ dl)
1 æg
200 g pistaciemarcipan

  1. Findel smørret i melet og tilsæt sukker. Kom det sammenpiskede æg i og saml dejen. Lad dejen hvile koldt en halv times tid.
  2. Rul dejen ud til en plade 18 cm bred og så lang, den kan blive, det er ca. 40 cm. Smør pistaciemassen ud på dejpladen med en bredbladet kniv. Rul sammen til en tynd roulade. Skær den herefter i knap 1 cm tykke skiver.
  3. Læg kagerne på bagepapir lagt på bagepladen og bag dem ved 200 grader i 5-6 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager