
Små earl grey-boller
Her kan man snakke om 'ægte' teboller - eller dvs. boller bagt med earl grey te. De lækre hjemmebagte boller er bagt med bagepulver i stedet for gær, og tager vitterligt ingen tid at lave. Opskriften får du her
Ingredienser
1½ dl te, gerne earl grey-te
100 g sukker, gerne rørsukker
250 g rosiner, evt. sultana
50 g pekannødder eller valnødder
100 g solsikkekerner
1 spsk. fintreven usprøjtet appelsinskal
½ tsk. salt
1 æg
1 spsk. mælk
225 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Desuden: blødt smør til at smøre formene med
Pynt: sigtet flormelis
Tilbehør: smør
Sådan bager du earl grey-boller
1. Bryg teen, og rør sukkeret i. Kom rosinerne i, og lad dem trække ca. ½ time.
2. Hak nødderne, og kom dem i en skål. Rør rosinblandingen i. Tilsæt også solsikkekerner, appelsinskal, salt, æg og mælk. Bland hvedemel og bagepulver, og rør det i.
3. Smør en metalmuffinform med 12 huller med blødt smør. Fordel dejen i hullerne. Bag bollerne ca. 20 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Pynt bollerne med sigtet flormelis. Server dem gerne lune og med smør til.
Perfekte til bollerne:
Kølende iste med lime og jordbær
(4 glas)
6 dl friskbrygget grøn te eller myntete
4 spsk. sukker
saften af 1-2 lime
6 skyllede friske jordbær, frys dem
4-5 timer eller længere
Pynt: usprøjtede limeskiver
1. Opløs sukkeret i teen. Afkøl teen, og smag til med limesaft. Kom teen i glas med de frosne jordbær.
2. Pynt med limeskiver.