Snurrer med rabarber og marcipan
SPONSORERET indhold

Snurrer med rabarber og marcipan

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre snurrer er skønt til eftermiddagskaffen. Disse søde snurrer er fyldt med rabarber og marcipan. Mums!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
22. apr. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
14 stk.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl sødmælk
  • 2 æg
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g smør
  • ca. 500 g hvedemel

Fyld:

  • 150 g rabarber
  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • 75 g ren rå marcipan
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Pynt:

  • sigtet flormelis

Sådan gør du:

  1. Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen, den skal kun være lunken. Udrør gæren i mælken. Kom æg, salt og sukker i. Smuldr smørret i hvedemelet.
  2. Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen meget smidig. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
  3. Skær rabarberne i 1 cm’s skiver. Fordel dem på bagepapir, og stil dem i ovnen ved 200 gr. i 10 min. Afkøl dem.
  4. Rør smør, sukker, vaniljekorn og reven marcipan sammen. Vend rabarberne heri.
  5. Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord (30 x 42 cm). Smør fyldet på. Fold 1/3 af dejen ind over fyldet. Fold den anden tredjedel ind over, så alt fyldet nu er helt lukket inde.
  6. Rul forsigtigt ud til en bredde på ca. 22-25 cm. Skær i 3 cm brede strimler. Sno strimlerne. Den ene ende snos to gange rundt om den modsatte hånds pege- og langefinger, og den ene ende stoppes ned i midten. Eller saml dem bare i en ring.
  7. Læg dem på en bageplade. Lad snurrerne efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Pensl også hen over fyldet, så løber det ikke ud under bagningen.
  8. Bag snurrerne på midterste ovnribbe i ca. 15-18 min. ved 200 gr.

Anbefalet til dig