
Foto: Søde snurrer med lækkert fyld.
Snurrer med rabarber og marcipan
Lækre snurrer er skønt til eftermiddagskaffen. Disse søde snurrer er fyldt med rabarber og marcipan. Mums!
plate
14 stk.
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl sødmælk
- 2 æg
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 100 g smør
- ca. 500 g hvedemel
Fyld:
- 150 g rabarber
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- korn af 1 vaniljestang
- 75 g ren rå marcipan
- 1 sammenpisket æg til pensling
Pynt:
- sigtet flormelis
Sådan gør du:
- Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen, den skal kun være lunken. Udrør gæren i mælken. Kom æg, salt og sukker i. Smuldr smørret i hvedemelet.
- Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen meget smidig. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
- Skær rabarberne i 1 cm’s skiver. Fordel dem på bagepapir, og stil dem i ovnen ved 200 gr. i 10 min. Afkøl dem.
- Rør smør, sukker, vaniljekorn og reven marcipan sammen. Vend rabarberne heri.
- Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord (30 x 42 cm). Smør fyldet på. Fold 1/3 af dejen ind over fyldet. Fold den anden tredjedel ind over, så alt fyldet nu er helt lukket inde.
- Rul forsigtigt ud til en bredde på ca. 22-25 cm. Skær i 3 cm brede strimler. Sno strimlerne. Den ene ende snos to gange rundt om den modsatte hånds pege- og langefinger, og den ene ende stoppes ned i midten. Eller saml dem bare i en ring.
- Læg dem på en bageplade. Lad snurrerne efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Pensl også hen over fyldet, så løber det ikke ud under bagningen.
- Bag snurrerne på midterste ovnribbe i ca. 15-18 min. ved 200 gr.
Tip:
Du kan komme glasur på både rabarbersnurrerne.
Flere lækre opskrifter på snurrer
Se, hvad vi ellers skriver om: Snurrer, Rabarber, Marcipan og Bageopskrifter
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: