Opskrift på sund gulerodskage
SPONSORERET indhold

Sund gulerodskage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gulerodskage, der om muligt verdens bedste! Den er svampet og fuld af smag, og så bliver den kun bedre af et par dage i køleskabet.

Af: Annika og Winnie Methmann Christensen
06. nov. 2015 | Opskrift | Fit living
6 personer | Total: en time

Ingredienser

Gulerodskage

 

4 æg
2 dl sukrinmelis
½ dl vand
2 dl olivenolie
4 tsk loppefrøskaller
1 tsk bagepulver
3 tsk kanel
2 tsk kardemomme
1 tsk ingefærpulver
revet skal af 1 økologisk citron
1 dl solsikkekerner
1 dl havregryn
4 dl mandelmel
4 revne gulerødder

Frosting
300 g silketofu
1 dl sukrinmelis
1 tsk vaniljepulver
1 tsk salt
saft fra ½ citron

Sådan bager du sund gulerodskage

Sådan gør du: Tænd ovnen på 180 grader, alm. ovn. Kom æg og sukrinmelis i en skål, og pisk det sammen. Kom vand, olivenolie, loppefrøskaller, bagepulver, kanel, kardemomme, ingefær og revet citronskal i skålen, og rør blandingen sammen.

Blend solsikkekerner og havregryn, og kom det i blandingen. Tilsæt mandelmel samt de revne gulerødder, og rør dejen sammen.

1. Smør springformen med olie, og fordel dejen i formen. Bag kagen i 35-40 min. Lad den køle af, og tag den ud af formen.

2. Lav imens frostingen: Læg et ostelærred eller et viskestykke i en si, kom silketofuen i, og lad den dræne i mindst 1 time. Skær silketofuen i mindre stykker. Kom silketofu, sukrinmelis, vaniljepulver, salt og citronsaft i en foodprocessor, og kør, til du har en ensartet masse. Smør frostingen på kagen.

Opskriften er fra bogen femme foood af Annika Methmann Christensen og Winnie Methmann Christensen, Femme food, Lindhardt & Ringhof, 200 kr.