Opskrift på sund gulerodskage
Lækker og sund gulerodskage med masser af smag.

Sund gulerodskage

Gulerodskage, der om muligt verdens bedste! Den er svampet og fuld af smag, og så bliver den kun bedre af et par dage i køleskabet.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: en time
plate 6 personer
Ingredienser

Gulerodskage

 

4 æg
2 dl sukrinmelis
½ dl vand
2 dl olivenolie
4 tsk loppefrøskaller
1 tsk bagepulver
3 tsk kanel
2 tsk kardemomme
1 tsk ingefærpulver
revet skal af 1 økologisk citron
1 dl solsikkekerner
1 dl havregryn
4 dl mandelmel
4 revne gulerødder

Frosting
300 g silketofu
1 dl sukrinmelis
1 tsk vaniljepulver
1 tsk salt
saft fra ½ citron

Sådan bager du sund gulerodskage

Sådan gør du: Tænd ovnen på 180 grader, alm. ovn. Kom æg og sukrinmelis i en skål, og pisk det sammen. Kom vand, olivenolie, loppefrøskaller, bagepulver, kanel, kardemomme, ingefær og revet citronskal i skålen, og rør blandingen sammen.

Blend solsikkekerner og havregryn, og kom det i blandingen. Tilsæt mandelmel samt de revne gulerødder, og rør dejen sammen.

1. Smør springformen med olie, og fordel dejen i formen. Bag kagen i 35-40 min. Lad den køle af, og tag den ud af formen.

2. Lav imens frostingen: Læg et ostelærred eller et viskestykke i en si, kom silketofuen i, og lad den dræne i mindst 1 time. Skær silketofuen i mindre stykker. Kom silketofu, sukrinmelis, vaniljepulver, salt og citronsaft i en foodprocessor, og kør, til du har en ensartet masse. Smør frostingen på kagen.

Opskriften er fra bogen femme foood af Annika Methmann Christensen og Winnie Methmann Christensen, Femme food, Lindhardt & Ringhof, 200 kr.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip

Til kagen på billedet har vi bagt tre gulerodskager og lavet tredobbeltportion frosting. Så har vi lagt kagerne sammen og smurt dem udenpå med frosting og pyntet med spiselige stedmoderblomster.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund kage, Gulerodskage, Kage og Bageopskrifter