
Foto: Prøv klassikeren, der har fået et sundt twist.
Sund hakkebøf med bløde løg
Her får du opskriften på en sund hakkebøf med bløde løg, serveret med sprøde agurker.
preparation
Total: 35 minutter
plate
2 personer
Af Vibeke Lehn
Ingredienser
250 g hakket, magert oksekød
Salt og peber
1 tsk. majsolie
2 store løg
1 tsk. olie
3-4 spsk. god, lagret balsamico
200 g markchampignon, kantarel eller østershatte
Frisk timian
Sprøde agurker:
1 fintsnittet agurk
2 spsk. riseddike
1 fed knust hvidløg
2 tsk. sukker
Næringsindhold
- Energi pr. person:
- 335 Kcal
- Fedt:
- 29 %
- Protein:
- 40 %
- Kulhydrat:
- 31 %
Sådan gør du
- Del og form kødet til 2 hakkebøffer, drys salt og peber på, og steg dem i olie på en varm pande i 2-3 minutter på hver side.
- Skær løgene i ringe.
- Tag bøfferne af panden, hold dem varme, og kom i stedet løgene på panden plus lidt mere olie.
- Steg løgene under omrøring, og dryp dem med balsamico undervejs. Steg dem til de er bløde og møre, og put dem over bøfferne.
- Steg derefter svampene ved rask varme under omrøring, drys salt og peber på, og top dem på bøfferne sammen med lidt frisk timian.
- Rør riseddike, hvidløg og sukker sammen, til sukkeret er opløst, vend agurkerne i lagen, og servér dem til bøffen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Hakkebøf, Sund aftensmad og Nem aftensmad
Læs Også
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: