Giv et blad i julegave. Priser fra 149 kr. Klik her →

Foto: Maria Warnke Nørregaard Prøv klassikeren, der har fået et sundt twist.

Sund hakkebøf med bløde løg

Her får du opskriften på en sund hakkebøf med bløde løg, serveret med sprøde agurker.

clock 35 minutter
printer Print
plate 2 personer

250 g hakket, magert oksekød
Salt og peber
1 tsk. majsolie
2 store løg
1 tsk. olie
3-4 spsk. god, lagret balsamico
200 g markchampignon, kantarel eller østershatte
Frisk timian

Sprøde agurker:
1 fintsnittet agurk
2 spsk. riseddike
1 fed knust hvidløg
2 tsk. sukker

Energi pr. person:
335 Kcal
Fedt:
29 %
Protein:
40 %
Kulhydrant:
31 %

Sådan gør du

  1. Del og form kødet til 2 hakkebøffer, drys salt og peber på, og steg dem i olie på en varm pande i 2-3 minutter på hver side.
  2. Skær løgene i ringe.
  3. Tag bøfferne af panden, hold dem varme, og kom i stedet løgene på panden plus lidt mere olie.
  4. Steg løgene under omrøring, og dryp dem med balsamico undervejs. Steg dem til de er bløde og møre, og put dem over bøfferne.
  5. Steg derefter svampene ved rask varme under omrøring, drys salt og peber på, og top dem på bøfferne sammen med lidt frisk timian.
  6. Rør riseddike, hvidløg og sukker sammen, til sukkeret er opløst, vend agurkerne i lagen, og servér dem til bøffen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Hakkebøf, Sund aftensmad og Nem aftensmad