Tranebærvodka med lakridsrod
Foto: Jakob Valling Skønt alternativ til den klassiske julesnaps...

Tranebærvodka med lakridsrod

Julesnaps er godt, men julevodka er endnu bedre. Vodkaen smager nemlig ikke så stærkt som snaps, og overdøver ikke de fine nuancer i tranebærrene.

printer Print
plate 1 flaske tranebær vodka

1 l vodka 40 %
150 g tranebær
2 stk. lakridsrod
1 stk. ingefær

Sådan laver du tranebærvodka

  1. Bank lakridsroden let med bagsiden af en kniv.
  2. Kom lakridsrod, skiver af ingefær og tranebær i en flaske og hæld vodkaen over.
  3. Lad vodkaen trække i ca. 3-4 uger, stil den lyst. Sigt derefter vodkaen igennem et kaffefilter.
  4. Nyd den iskold eller med Ginger Ale og tranebærsaft.

    julesnaps-tranebaer-vodka-txt.jpg
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Snaps, Julefrokost-mad og Drikke